RAZPOKANČKI

Sestavine: 120g temne čokolade
170 g moke
žlička pecilnega praška
40g kakava v prahu
120g masla
160g sladkorja
1 vanilij sladkor
2 jajci
ščep soli
0,5 dl mleka

kristalni sladkor in sladkor v prahu

Postopek:
Čokolado raztopimo nad soparo in pustimo,da se malo ohladi. Potem umešamo maslo, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo jajci in ščep soli. Prilijemo stopljeno čokolado ter postopoma primešamo mleko. Ugasnemo mešalnik in ročno umešamo moko s pecilnim praškom ter kakav v prahu.


Skledo pokrijemo s folijo in damo za nekaj ur v hladilnik, lahko tudi čez noč, da se dobro ohladi.

Iz testa oblikujemo majhne kroglice, ki jih potem najprej povaljamo v kristalnem sladkorju, potem pa še v sladkorju v prahu.

Večje kroglice pečemo 11 minut na 175 stopinj, manjše kroglice pa približno 9 minut na 175 stopinj.




 

Komentarji

Priljubljene objave