MACRONI

po receptu Gorazda Potočnika 

Sestavine:
125g sladkorja v prahu
125g mandljeve moke
40g beljakov

200g sladkorja
60g vode

65g beljakov

Priprava:

Sladkor v prahu, mandljevo moko in beljake zmeljemo v gosto pasto.

V posodi pripravimo beljake, katere bomo kasneje stepli v sneg.V kozici pripravimo sladkorni sirup: vanjo damo 200g sladkorja in 60g vode in zmes segrejemo na 121 stopinj celzija. 
Pripravljene beljake stepemo v sneg in vanj počasi med stepanjem zlijemo sladkorni sirup. Stepamo, dokler  se zmes ne ohladi na 50 stopinj.



Stepeni sneg pričnemo mešati z lopatico in vanj sproti dodajamo pasto. Maso mešamo toliko časa, da je popolnoma gladka. Občasno preverimo kako tekoča je masa. Med mešanjem bo postajala vedno bolj tekoča. Če maso kapnemo na površino, se mora ravno prav razlesti v približno minuti. Na masi ne sme ostati nobenih vrhov. Nikakor pa ne sme biti masa preveč tekoča.

Vstavimo jo v v vrečko in nabrizgamo na silikonsko podlago na tri-centimetrske kroge. Sušijo naj se pol ure. Nato jih pri 160 stopinjah pečemo 10 minut.



Za nadev raztopimo čokolado in smetano (100ml sladke smetane, 400g čokolade).

In rezultat :


Komentarji

Priljubljene objave