ŠPAGETI IN OSTALE TESTENINE
Za dve osebi naredimo testo iz enega večjega jajca, za štiri osebe pa pripravimo testo iz treh jajc.
Sestavine - dve osebi:
* 1 večje jajce
* 70g durum moke
* 70g večnamenske bele moke
* 0,5 žličke soli
* 3 žlice vode
* 1 žlica oljčnega olja
Sestavine - 4 osebe:
* 3 jajca
* 175g durum moke
* 175g večnamenske bele moke
* 0,5 žličke soli
* 4 žlice vode
* 1 žlica oljčnega olja
Razdelimo na 2 ali 4 dele in ga s strojčkom za testenine najprej zvaljamo, stanjšamo in razrežemo na ustrezno širino. Testenine odlagamo na pomokan pult in po možnosti takoj po rezanju stresemo v vodo. Špageti in široki rezanci so kuhani v pol minute, raviole pa kuhamo dve minuti.
Sestavine - dve osebi:
* 1 večje jajce
* 70g durum moke
* 70g večnamenske bele moke
* 0,5 žličke soli
* 3 žlice vode
* 1 žlica oljčnega olja
Sestavine - 4 osebe:
* 3 jajca
* 175g durum moke
* 175g večnamenske bele moke
* 0,5 žličke soli
* 4 žlice vode
* 1 žlica oljčnega olja
Jajca in sol zžvrkljamo ter na koncu dodamo olje in vodo.
V posodo stresemo moko in na mešalnik namestimo ravno metlico ter ga vklopimo.
Dodamo žvrkljana jajca in mešamo 20 sekund. V tem času masa postane ravno prav gosta.
Zamenjamo metlico z mešalko za testo in mešamo 2 minuti. Pred koncem že vemo, ali testo stoji skupaj, ali razpada.
Če na dnu ostaja moka, dodamo žlico vode.
Če testo ne ostaja skupaj, dodamo malce moke.
Po mešanju z mešalnikom minuto do dve minuti ročno gnetemo in po potrebi dodajamo moko ali vodo. Testo je ravno pravšnje, če se ne lepi na roke, hkrati pa je gnetljivo. Zavijemo ga v plastično folijo in ga damo v hladilnik za vsaj eno uro.
Po uri počitka testo ponovno damo na sobno temperaturo in počakamo še 15 minut.
Razdelimo na 2 ali 4 dele in ga s strojčkom za testenine najprej zvaljamo, stanjšamo in razrežemo na ustrezno širino. Testenine odlagamo na pomokan pult in po možnosti takoj po rezanju stresemo v vodo. Špageti in široki rezanci so kuhani v pol minute, raviole pa kuhamo dve minuti.
Komentarji
Objavite komentar