LUNCE

Sestavine:
250g masla
250g moke
250g sladkorja v prahu
100g čokolade v prahu
2 žlice kakava v prahu
1/2 pecilni prašek
6 jaj

Sestavine za preliv :
rum
250g sladkorja v prahu
1 limona


Maslo zmehčaj nad soparo, ohladi in ji z mešalnikom primešaj sladkor. Dodaj rumenjake ter ponovno dobro premešaj. Čokolado in kakav z nekaj žlicami mleka raztopi na ognju ter primešaj prejšnji masi. Nato mešalnik izključiš ter postopoma ročno primešaš moko s pecilnim praškom. Nazadnje dodaš še sneg beljakov in počasi mešaš ročno toliko časa, da nastane gladka masa. Maso poliješ na pekač pokrit s peki papirjem. Pečet v ogreti pečici 20-25 minut na 180 stopinj. Ko je biskvit pečeg, ga vzameš ven in skupaj s peki papirjem potegneš iz pekača (jest naredim tako, da vzamem še en pekač in ga položim na pekač z biskvitom in obrnem okoli), takoj preliješ s prelivom, ga razmažeš ter razrežeš na lunce.

Komentarji

Priljubljene objave