MAFINI Z BUČKAMI
Za 12 mafinov potrebujemo:
300 g majhnih, čvrstih bučk
280 g moke
1 žličko pecilnega praška
ščep soli
2 žlici sezamovih semen
1/2 žličke suhih zelišč
2 jajci
250 ml jogurta (ali pinjenca)
80 g stopljenega masla
Bučke nastrgamo in jim iztisnemo tekočino.
V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Primešamo 4 žlice sezama in zelišča.
V drugi posodi razžvrkljamo jajca. Primešamo jogurt in maslo. V sredino suhih sestavin naredimo vdolbino, vanjo vlijemo mešanico tekočih sestavin, nato dodamo še nastrgane bučke. Vse skupaj na hitro in ne preveč intenzivno premešamo.
Testo z žlico nadevamo v pekač in potresemo s sezamom.
Mafine pečemo 20 minut na 200 stopinj C. Ko so zlato rjave barve, jih vzamemo s pečice in jih 5 minut pustimo še v pekaču, da se nekoliko ohladijo.
300 g majhnih, čvrstih bučk
280 g moke
1 žličko pecilnega praška
ščep soli
2 žlici sezamovih semen
1/2 žličke suhih zelišč
2 jajci
250 ml jogurta (ali pinjenca)
80 g stopljenega masla
Bučke nastrgamo in jim iztisnemo tekočino.
V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Primešamo 4 žlice sezama in zelišča.
V drugi posodi razžvrkljamo jajca. Primešamo jogurt in maslo. V sredino suhih sestavin naredimo vdolbino, vanjo vlijemo mešanico tekočih sestavin, nato dodamo še nastrgane bučke. Vse skupaj na hitro in ne preveč intenzivno premešamo.
Testo z žlico nadevamo v pekač in potresemo s sezamom.
Mafine pečemo 20 minut na 200 stopinj C. Ko so zlato rjave barve, jih vzamemo s pečice in jih 5 minut pustimo še v pekaču, da se nekoliko ohladijo.
Komentarji
Objavite komentar