KREMŠNITE

Potrebujemo :
°• 2 x zmrznjeno listnato testo
°• 8 rumenjakov
°• 20 dag sladkorja
°• 0.4l mleka
°• 1l sladke smetane
°• 1dl mlačne vode
°• 1 vanilij sladkor
°• 12 ploščic žletanr
°•  sladkor za posip

Listnato testo ... razvaljamo in vaakega posebej pečemo pri 200 stopinjah približno 10 minut. Pečeno testo obrežemo na velikost pekača. En komad položimo v pekač, drugega pa imamo za vrhnjo plast.

Krema
V posodo damo 8 rumenjakov, sladkor in vanilij sladkor. Med stepanjem počasi prilijemo mlačno vodo. Stepamo približno tri minute.
Posebej zavremo mleko. Ploščice z želatino namočimo v mrzli vodi, da postanejo mehke, jih ožamemo in damo v zavreto mleko. Mleko z želatino na hitro ohladimo (postavimo v hladno vodo in medtem mešamo).
Mlačno mleko vlijemo v pripravljeno maso. Posebej stepemo 0.5l smetane in jo dodamo masi.
Vse skupaj premešamo in postavimo v hladilnik za 15 minut. Ko se masa strdi jo zvrnemo v pekač, namažemo še ostalo stepeno smetano (0.5l) in prekrijemo z drugim testom. Vse skupaj postavimo v hladilnik čez noč.
Pred serviranjem posipamo s sladkorjem v prahu.



Komentarji

Priljubljene objave